dimarts, 15 de maig del 2007

NEVERMORE










A partir de la provocadora idea que a hores d'ara el llibre potser és una barrera real entre poetes i lectors i del convenciment que internet pot ajudar-nos a saltar aquesta barrera, l'escriptor (també poeta) Rafael Vallbona acaba de posar a caminar (a volar, hauríem de dir) una interessant iniciativa: El Corb. Revista de poesia contemporània. Aquí en teniu l'editorial:

La impremta va matar el poeta, el va posar en mans d’una indústria hostil, el va allunyar del seu auditori i va dictar criteris estètics. En l’era en què el coneixement trenca les barreres del poder, EL CORB neix amb la idea de clavar el bec en els reductes d’informació artificials creats pel mercat i difondre la poesia contemporània posant-la a l’abast lliure dels lectors, i demanar-ne d’ells el compromís de donar el seu parer rigorós i franc. Com diu el poema homònim d’Edgar Allan Poe, que “mai més, mai més” la poesia resti segrestada pels interessos de la indústria editorial.

La idea és anar-hi publicant poemes inèdits per invitació, i convertir-ho en una antologia en marxa de poesia catalana i universal d'ara mateix. Una de les pàgines pioneres de la xarxa catalana va ser precisament una extensa selecció poètica a càrrec d'Albert Folch (estroncada al 2000, acollida en el seu estat final a Lletra) i també en part funcionen com antologies La Il·lustració Poètica Metropolitana i Continental i Magisteri Teatre-Mag Poesia, però El Corb hi afegeix l'interès de l'inèdit, de la producció en marxa dels creadors contemporanis, i la possibilitat que els lectors hi diguin la seva a través dels comentaris. Un Corb de bon auguri, doncs. Benvingut al cel obert de la poesia enxarxada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.