dimecres, 8 de desembre del 2010

LORD GAGA

Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance
Oh-oh-oh-oh-oooh!
Oh-oh-oh-oooh-oh-oh-oh!
Caught in a bad romance
Rah rah ah-ah-ah!
Ro mah ro-mah-mah
Gaga Ooh-la-la!
Want your bad romance


Com els caragols, que són a la vegada mascle i femella, i com Nostre Senyor, que diu que és present a tot arreu alhora, Mario Vargas Llosa acaba d'actuar a Estocolm i a Barcelona amb pocs minuts de diferència.

Ha estat entranyable, al seu discurs, la imatge de la torre de Babel vista com una cosa barcelonina i positiva. Entranyable en el sentit de familiar perquè diria que ja l'hem sentida unes quantes vegades. I entranyable en el sentit d'intestinal perquè l'episodi de la torre hi surt diguem-ne tirant a refetet... Però, què no li és permès a un reina del pop?

Llàstima que fent precisament un elogi de la lectura Ell hagi oblidat el detall que si alguna cosa caracteritza Babel al Llibre és que la humanitat hi va perdre el monolingüisme. I així ens va des de llavors, malalts de la plaga incurable del mundo moderno que el seu alter ego Stefani Joanne Angelina Germanotta perpetua amb l'estranya tossuderia de no cantar en la bonica llengua que la policia s'encarregava de mantenir viva a la Barcelona efervescent de principis dels setanta.



MÉS
Quim Monzó, "De la misa, la mitad" (La Vanguardia, 17-XII-10)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.