dimecres, 13 de juny del 2012

HOMENATGE A SERGIO

Si escrivís versos en castellà, hauria volgut que els meus llibres apareguessin a DVD Ediciones. Ara diu que Sergio Gaspar, l'ànima de tot plegat i un dels editors de veritat que he tingut la sort de conèixer, tira avall la persiana. Em sembla una pèssima notícia, com un altre mal aire en aquests darrers mesos enverinats i mentits.

Repasso a casa els exemplars de la poesia de Charles Simic, de Martín López-Vega, l'extraordinari Poemas japoneses a la muerte amb traducció d'Eduardo Moga, aquell llunyà Sol de sal que va encarregar l'any 2001 a Jordi Virallonga amb una selecció de jove poesia catalana traduïda al castellà, l'antologia de poesia basca que preparà el Jon Kortazar (Montañas en la niebla) i que feia servir encara no fa un any a Brown, l'aventura a mitges amb Barcino per anar publicant en edició bilingüe clàssics catalans (esplèndid el Jordi de Sant Jordi de José Mª Micó)... En homenatge, algú tuiteja l'enllaç a una extensa entrevista de fa un parell d'anys a Revista de Letras amb la persona que ha fet tot això (i molt més) possible.

Gràcies, Sergio.


MÉS
Martín López-Vega, "Gracias, DVD"
Álvaro Valverde, "DVD, adiós"

1 comentari:

  1. Estoy desolada por la noticia, he podido leer una buena antología de poesía latinoamericana y a un magnífico poeta brasileño gracias al trabajo de esta editorial. También a uno de los poetas jóvenes que más valoro, a Andrés Navarro.

    Se va a notar mucho este hueco.

    M.

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.