dissabte, 8 de setembre del 2012

L'ART PRIMER

Una digressió de Jordi Puntí a partir del sainet estival de l'Ecce homo de Borja em serveix per assabentar-me'n de l'existència del documental de Werner Herzog Cave of Forgotten Dreams (2010), rodat a Chauvet i sembla que en cartell encara a l'Icaria.

Costi el que costi ara l'entrada (gràcies, senyor ministre!) no m'ho perdré. Recordo (i recordaré per sempre, és una de les experiències més intenses de ma vida) la visita a una de semblant a la regió i recordo el moment, al fons de la cova, havent caminat una bona estona, en què vam apagar les llanternes i ens vam quedar a les fosques a la panxa del món i el guia va encendre un focus que duia i ens va fer veure els animals a la paret: cavalls, lleons, bisons, aquell art de fa milers d'anys i d'ara mateix, línies i colors que creaven a la pedra una realitat tan o més perfilada i propera que la nostra de fora. L'art primer, que et reconcilia i t'acondueix als museus.


2 comentaris:

  1. Fantàstica la pel.líula de l'Herzog, que converteix un documental en una experiència de tons místics. No te la perdis!!

    ResponElimina
  2. Encara la fan a l'Icaria, cert. Prenc nota.

    Jo no he tingut una experiència com la teva, però semblant; sense pintures rupestres, però ben a prop. A l'Espluga de Francolí es pot entrar a la cova Major amb un equip d'espeleòlegs. Llacs subterranis amb llum de carbur.

    ResponElimina

Gràcies per la vostra opinió

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.